Veerboot ticket zoeken

Veerboot Havens in Gotland

Klik voor Kaart

Bestemmingen in Gotland

Veerboten naar Gotland via Ferries.nl

Boek nu via Ferries.nl, en vertrek vanaf 3 havens richting Gotland. Ferries.nl biedt tickets voor Veerboten naar Gotland met 1 veerbootmaatschappijen, en een keuze uit 1 bestemming in Gotland.

Op zoek naar de beschikbare mogelijkheden of een offerte? Selecteer de gewenste route uit het menu aan de linkerkant, het aantal passagiers en klik vervolgens op ‘Zoek’!

Gotland Gids

Gotland is een Zweeds eiland in de Baltische Zee. Het eiland ligt op zo'n 90 kilometer van het vasteland van Zweden. De hoofdstad van Gotland is Visby. Wat is er te doen op Gotland? Gotland is een geweldige bestemming voor liefhebbers van strand en natuur. Het eiland heeft een kustlijn van zo'n 900 kilometer waar u heerlijk kunt ontspannen. Voor sportievelingen is Gotland een ideale plek om te fietsen, wandelen, zeilen, surfen en zwemmen. De enige stad op het eiland is Visby. Deze middeleeuwse stad wordt omringd door een stadsmuur die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt hier wandelen door de geplaveide straatjes, de souvenirwinkeltjes bezoeken of een glas Gotlandsdricka (bier dat wordt gebrouwen op het eiland) bestellen op een van de terrasjes. Het oudste plein van Visby, Packhusplan, wordt in tweeën gedeeld door de Strandgatan, die zuidwaarts stroomt naar de ruïnes van Visborgs Slott en prachtig uitzicht biedt op de haven. Tijdens uw wandelingen door Visby kunt u de zoete geur opsnuiven van de talloze kleurrijke rozenstruiken. Bij de dorpjes Sudret en Fårö, in het noorden van Gotland, bevinden zich langs de kust enorme kalksteenpilaren. In het indrukwekkende nationaal park Gotska Sandön krijgt u dankzij het azuurblauwe water en grote zandduinen het idee dat u op een tropisch eiland bent. Er zijn verschillende uitstekende restaurants op Gotland waar u overheerlijke plaatselijke gerechten kunt proeven zoals saffranspannkaka (saffraanpannekoek) of aardappelsoep. Vervoer De prachtige natuur op Gotland leent zich bij uitstek voor het maken van fiets- en wandeltochten. Daarnaast kunt u het eiland ook verkennen per auto. Bovendien rijden er bussen tussen de grotere dorpen op basis van een efficiënte dienstregeling. Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken? Vanuit Gotland vertrekken veerboten naar Nynashamn, Oskarshamn en Västervik op het vasteland van Zweden. Het is aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken zodat u bent verzekerd van de laagste prijzen en de beste beschikbaarheid. De winters op Gotland zijn koud, maar in de zomermaanden (juni, juli, augustus) zijn de temperaturen aangenaam en uitnodigend voor het maken van wandel- en fietstochten.

Veerboten naar Gotland