Veerboot ticket zoeken

Veerboot Havens in Ikaria

Klik voor Kaart

Veerboten naar Ikaria via Ferries.nl

Boek nu via Ferries.nl, en vertrek vanaf 24 havens richting Ikaria. Ferries.nl biedt tickets voor Veerboten naar Ikaria met 3 veerbootmaatschappijen, en een keuze uit 2 bestemming in Ikaria.

Op zoek naar de beschikbare mogelijkheden of een offerte? Selecteer de gewenste route uit het menu aan de linkerkant, het aantal passagiers en klik vervolgens op ‘Zoek’!

Ikaria Gids

Het Griekse eiland Ikaria ligt even ten westen van het eiland Samos in de Noord Egeïsche Zee. Het is vernoemd naar de ongelukkige Icarus die volgens de mythe met te ver naar de zon vloog met zijn vleugels die met was vastzaten, en die bij Ikaria in de zee stortte. Het bergachtige eiland Ikaria heeft ook de vorm van een vleugel, en op de heuvels staan hier en daar de dennenbomen verspreid. Ikaria is een rustig eiland waar veel van de toeristen aan voorbij gaan. De meeste veerboten komen aan in Agios Kirikos, dat aan de zuidoost kant van het eiland ligt. Agios Kirikos heeft zelf ook zijn hete waterbronnen, de bronnen van Asclepious, die vlakbij het centrale plein liggen. Echt groot is het dorp niet: het is slechts een paar straten diep. Het is een rustig stadje met een paar winkelstraatjes, flink wat bomen en een paar hotels.

Veerboten naar Ikaria